niedziela, 27 maja 2018

Roladki ziemniaczane w waflu


Teraz przepis na smaczną przekąskę lub kolację.
Roladki z ziemniaków w waflu. Można jeść z surówką lub same z herbatą.

Potrzebujemy:

  • starte ziemniaki
  • duża cebula
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do ziemniaków
  • wafle
  • olej do smażenia
  • bułka tarta




Ziemniaki i cebulę trzeba zetrzeć i usmażyć z dodatkiem przypraw.
Kiedy ziemniaki będą miały złoty kolor odrobinę studzimy i smarujemy porcjami na waflu.
Zwijamy w ciasny rulon, kroimy na porcję.
Każdą obtaczamy w bułce tartej, smażymy na oleju z obu stron. Smacznego.

3 komentarze:

  1. Twój wpis przypomniał mi, że wieki temu robiłyśmy to razem z Mamą! Sama nie wiem dlaczego jakoś wypadł nam ten przepis z obiegu. Trzeba go natychmiast przywrócić do łask :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniały przepis zapomniałam że tak się robiło z mamą ala krokieciki tylko podłożne

    OdpowiedzUsuń