Teraz przepis na smaczną przekąskę lub kolację.
Roladki z ziemniaków w waflu. Można jeść z surówką lub same z herbatą.
Potrzebujemy:
- starte ziemniaki
- duża cebula
- sól
- pieprz
- przyprawa do ziemniaków
- wafle
- olej do smażenia
- bułka tarta
Ziemniaki i cebulę trzeba zetrzeć i usmażyć z dodatkiem przypraw.
Kiedy ziemniaki będą miały złoty kolor odrobinę studzimy i smarujemy porcjami na waflu.
Zwijamy w ciasny rulon, kroimy na porcję.
Każdą obtaczamy w bułce tartej, smażymy na oleju z obu stron. Smacznego.
muszę spróbować!
OdpowiedzUsuńTwój wpis przypomniał mi, że wieki temu robiłyśmy to razem z Mamą! Sama nie wiem dlaczego jakoś wypadł nam ten przepis z obiegu. Trzeba go natychmiast przywrócić do łask :)
OdpowiedzUsuńWspaniały przepis zapomniałam że tak się robiło z mamą ala krokieciki tylko podłożne
OdpowiedzUsuń