Hej!
Najlepsze muffinki jakie można upiec.
Cudowny kolor, smak mięty, kawałek gorzkiej czekolady, po prostu rozkosz dla podniebienia.
Potrzebujemy:
- 1 jajko
- 1/3 szklanki oleju
- ½ szklanki mleka (jeśli za suche będzie ciasto należy dodać więcej mleka)
- 30 dag liści szpinaku
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- sok z ½ cytryny
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżki suszonej mięty
- kawałki gorzkiej czekolady
Suche składniki mieszamy.
Szpinak płuczemy i miksujemy z mlekiem, jajkiem i olejem.
Łączymy z suchymi składnikami,
wyciskamy sok z cytryny i nakładamy do foremek muffinkowych do połowy.
W każdą wkładamy kostkę czekolady i zakrywamy resztą ciasta.
Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Z tej porcji mamy 12 muffinek.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz