środa, 2 maja 2018

Jajka


Hej!
Jeśli macie chęć na ciepłe śniadanie, a w dodatku na jajko to ten przepis powinien Was zaciekawić.

Potrzebujemy:

  • jajka
  • parówki
  • szpinak
  • śmietana kremówka
  • sól
  • pieprz
  • cebula
  • pieczarki



Cebulę siekamy i podsmażamy na odrobinie oleju.
Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki oraz parówki. 
Podsmażamy na złoty kolor, lekko doprawiamy sola i pieprzem.
W naczyniach żaroodpornych umieszczamy nasz farsz, wkładamy szpinak, wbijamy jajko i zalewamy śmietaną.
Lekko przyprawiamy do smaku i umieszczamy na patelni, w której gotuje się woda.
Przykrywamy pokrywką i gotujemy przez 10 minut. Podajemy z grzankami. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz