Hej!
Jeśli macie chęć na ciepłe śniadanie, a w dodatku na jajko to ten przepis powinien Was zaciekawić.
Potrzebujemy:
- jajka
- parówki
- szpinak
- śmietana kremówka
- sól
- pieprz
- cebula
- pieczarki
Cebulę siekamy i podsmażamy na odrobinie oleju.
Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki oraz parówki.
Podsmażamy na złoty kolor, lekko doprawiamy sola i pieprzem.
W naczyniach żaroodpornych umieszczamy nasz farsz, wkładamy szpinak, wbijamy jajko i zalewamy śmietaną.
Lekko przyprawiamy do smaku i umieszczamy na patelni, w której gotuje się woda.
Przykrywamy pokrywką i gotujemy przez 10 minut. Podajemy z grzankami. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz