Policzki wołowe są przepyszne.
Długo duszone mięso jest kleiste i tak mięciutkie że potrawę z przyjemnością jemy.
Dziś zrobiłam policzki w sosie koperkowym. Delicje!
Potrzebujemy:
- 2 policzki wołowe
- sól
- pieprz
- koper
- szczypior
- cebula
- świeży lubczyk
- 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej (mąka jest do zagęszczania sosu, jeśli jest za rzadki trzeba jeszcze trochę dodać)
- 330 ml śmietany kremówki
Policzki myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą.
Dodajemy posiekaną cebulę, lubczyk i połowę kopru. Dusimy pod przykryciem do miękkości.
W międzyczasie dodajemy jeszcze przyprawy.
Po ugotowaniu wlewamy kremówkę rozmieszana ze skrobią kukurydzianą i wsypujemy posiekany koperek.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz