piątek, 22 marca 2019

Klopsiki dla chorych na cukrzycę


Klopsiki są idealnie lekkim daniem dla chorych na cukrzycę.

Potrzebujemy:
  • 50 dag mięsa indyczego
  • 1 jajko
  • marchew
  • pietruszka
  • bułka tarta
  • pieprz
  • sól
  • suszony estragon
  • 1 papryka
  • kawałek selera



Mięso doprawiamy solą, pieprzem i estragonem.
Dodajemy jajko i wszystko dokładnie mieszamy.
Formujemy kuleczki, które obtaczamy bułką tartą.
Warzywa (bez papryki) ścieramy na tarce i wrzucamy na wrzątek.
Kulki mięsne wkładamy do garnka.
Gotujemy przez 20 minut, a pod koniec gotowania dodajemy pokrojoną paprykę. Smacznego.

3 komentarze:

  1. Może masz jakieś obiady dla chorych na żołądek

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tereniu postaram się w niedługim czasie wstawić kilka przepisów dla chorych na żołądek. Tym razem pierwszeństwo mają przepisy wielkanocne. :)

      Usuń