Klopsiki są idealnie lekkim daniem dla chorych na cukrzycę.
- 50 dag mięsa indyczego
- 1 jajko
- marchew
- pietruszka
- bułka tarta
- pieprz
- sól
- suszony estragon
- 1 papryka
- kawałek selera
Mięso doprawiamy solą, pieprzem i estragonem.
Dodajemy jajko i wszystko dokładnie mieszamy.
Formujemy kuleczki, które obtaczamy bułką tartą.
Warzywa (bez papryki) ścieramy na tarce i wrzucamy na wrzątek.
Kulki mięsne wkładamy do garnka.
Gotujemy przez 20 minut, a pod koniec gotowania dodajemy pokrojoną paprykę. Smacznego.
Idealne dla mojej mamy
OdpowiedzUsuńMoże masz jakieś obiady dla chorych na żołądek
OdpowiedzUsuńTereniu postaram się w niedługim czasie wstawić kilka przepisów dla chorych na żołądek. Tym razem pierwszeństwo mają przepisy wielkanocne. :)
Usuń