Gotowi na gotowanie? No to zaczynamy!
- kg karkówki
- 1 łyżeczka suszonego sumaka
- 1 łyżeczka czarnego pieprzu
- 1 łyżeczka soli
- 2 łyżeczki majeranku
- 6 łyżek oleju
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
Składniki na marynatę mieszamy i wkładamy mięso.
Z każdej strony smarujemy i odstawiamy na 24 godziny w chłodne miejsce.
Następnie obsmażamy na zloty kolor z każdej strony i wkładamy do naczynia żaroodpornego.
Pieczemy około 1,5 godziny.
Na 15 minut przed zakończeniem pieczenia dodajemy marchewkę pociętą w plasterki. Smacznego.
Zapraszam wszystkich miłośników gotowania i dobrego jedzenia do grupy kulinarnej. Znajdziecie tam ciekawe przepisy, porady, akcje kulinarne i mnóstwo smacznych inspiracji. Kuchnia pełna smaku zaprasza 🙂 https://www.facebook.com/groups/978045118956536/?ref=bookmarks
OdpowiedzUsuń