sobota, 9 marca 2019

Pyszna karkówka na świąteczny obiad


Gotowi na gotowanie? No to zaczynamy!

Potrzebujemy:
  • kg karkówki
  • 1 łyżeczka suszonego sumaka
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 6 łyżek oleju
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego




Składniki na marynatę mieszamy i wkładamy mięso.
Z każdej strony smarujemy i odstawiamy na 24 godziny w chłodne miejsce.
Następnie obsmażamy na zloty kolor z każdej strony i wkładamy do naczynia żaroodpornego.
Pieczemy około 1,5 godziny.
Na 15 minut przed zakończeniem pieczenia dodajemy marchewkę pociętą w plasterki. Smacznego.


1 komentarz:

  1. Zapraszam wszystkich miłośników gotowania i dobrego jedzenia do grupy kulinarnej. Znajdziecie tam ciekawe przepisy, porady, akcje kulinarne i mnóstwo smacznych inspiracji. Kuchnia pełna smaku zaprasza 🙂 https://www.facebook.com/groups/978045118956536/?ref=bookmarks

    OdpowiedzUsuń