Każdy z nas ma swoją ulubioną recepturę, ale czasami przychodzi ochota, by spróbować czegoś innego.
Naleśniczki wyszły delikatne, puszyste i świetnie zaspokoiły chęć na coś słodkiego.
Potrzebujemy:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 3 jajka
- 1 szklanka mleka
- ½ łyżeczki soli
- woda mineralna gazowana
- mus jabłkowy
- (½ kostki masła, ½ szklanki cukru, 2 łyżki kakao, 100 ml mleka-rozpuścić i zagotować)
Składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy na gładką masę.
Dodajemy tyle wody by ciasto było lejące i odstawiamy na godzinę.
Potem smażymy cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni z dodatkiem odrobiny masła.
Każdy naleśnik smarujemy musem jabłkowym, składamy na cztery części i polewamy czekoladą.
Naprawdę niebo w gębie lub gęba w niebie☺ jak kto woli. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz