Mam nadzieję, że tym przepisem zachęcę Was do przygotowania bardziej wyszukanego śniadania.
Będą to jajka w koszulkach na ciemnym chlebie z awokado.
No więc do dzieła!
- 1 awokado
- 2 jajka
- 50 ml octu
- sól
- pieprz cayenne
- kolorowy pieprz
- sok z ½ cytryny
- ciemny chleb
Do głębokiego garnka nalewamy wody i dodajemy ocet.
Kiedy się zagotuje ostrożnie wkładamy wybite jajka (zależy nam by miały zwartą formę),
przykrywamy i na bardzo małym ogniu trzymamy przez 3 minuty.
Jajka będą z wierzchu ścięte, w środku płynne.
W czasie gdy robią nam się jajka, my przygotowujemy pastę z awokado.
Obrane awokado rozgniatamy, dodajemy sok z cytryny, sól i pieprz cayenne.
Otrzymaną pastą smarujemy chleb.
Na kromkach układamy jajka w koszulkach i posypujemy kolorowym pieprzem. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz