Faszerowana papryka może być pyszną kolacją lub doskonałą przystawką.
Zawsze jest chętnie spożywana przez domowników i każdy lubi w niej coś innego.
Moi chłopcy farsz, a ja pieczona paprykę.
Potrzebujemy:
- 3 papryki
- ½ czerwonej cebuli
- szczypior
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
- 30 dag dowolnego mielonego mięsa
- 10 dag żółtego sera
- 1 woreczek kaszy jaglanej
Kaszę jaglana płuczemy w chłodnej wodzie i gotujemy w osolonej wodzie przez 10 minut.
Szczypior i cebulę siekamy na drobno.
Dokładamy do nich mięso, przyprawy, starty ser oraz ostudzoną kaszę jaglaną.
Wszystko mieszamy i napełniamy wydrążone i lekko osolone papryki.
Pieczemy przez 35 minut pod folią aluminiową.
Potem zdejmujemy folię, posypujemy wierzch papryk startym serem i zapiekamy około 10 minut. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz