Wątróbka nie należy do ulubionych dań, ale z tego przepisu na pewno ją polubicie.
Jest tak delikatna, że z chęcią się ją je.
Potrzebujemy:
- 60 dag wątróbki drobiowej
- 2 cebule
- 1 łyżka suszonego majeranku
- 3 jabłka
- sól
- pieprz
- trochę oleju
Cebulę podsmażamy na oleju.
W trakcie smażenia dodajemy pokrojone jabłka i majeranek.
Kiedy się podsmażą dodajemy odrobinę soli i pieprzu.
Wykładamy do naczynia żaroodpornego i na wierzchu układamy opłukaną wątróbkę.
Wkładamy do piekarnika na 25 minut i potem wyjmujemy na chwilkę.
Całość mieszamy i posypujemy pieprzem do smaku.
Podpiekamy jeszcze 10 minut.
Mamy już gotową wątróbkę.
Przed podaniem solimy. Smacznego.
Pyszności
OdpowiedzUsuń