niedziela, 7 października 2018

Wątróbka inaczej


Wątróbka nie należy do ulubionych dań, ale z tego przepisu na pewno ją polubicie.
Jest tak delikatna, że z chęcią się ją je.

Potrzebujemy:

  • 60 dag wątróbki drobiowej
  • 2 cebule
  • 1 łyżka suszonego majeranku
  • 3 jabłka
  • sól
  • pieprz
  • trochę oleju



Cebulę podsmażamy na oleju.
W trakcie smażenia dodajemy pokrojone jabłka i majeranek.
Kiedy się podsmażą dodajemy odrobinę soli i pieprzu.
Wykładamy do naczynia żaroodpornego i na wierzchu układamy opłukaną wątróbkę.
Wkładamy do piekarnika na 25 minut i potem wyjmujemy na chwilkę.
Całość mieszamy i posypujemy pieprzem do smaku.
Podpiekamy jeszcze 10 minut.
Mamy już gotową wątróbkę.
Przed podaniem solimy. Smacznego.

1 komentarz: