Tym razem przedstawiam Wam znakomity przepis na ciemną roladę.
Ciasto udaje się za każdym razem. Wiem, bo sprawdziłam ☺
Potrzebujemy:
- 4 jajka
- 70 dag białego sera (najlepiej z wiaderka )
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka kakao
- zapach waniliowy
- 4 łyżki mąki
Zaczynamy od przygotowania masy serowej czyli łączymy ze sobą ser, jajko, trochę cukru i zapach waniliowy.
Teraz miksujemy jajka z cukrem na puszystą masę.
Dodajemy proszek do pieczenia i przesiane kakao.
Następnie przesiewamy mąkę i delikatnie mieszamy.
Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Wylewamy najpierw masę serową, a na nią ciemne ciasto.
Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Upieczone ciasto zdejmujemy na papier do pieczenia, odwracamy i zdejmujemy papier.
Zwijamy ciasto w rulon i odstawiamy do wystudzenia.
Potem tylko posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.
P.S. Polecam film ☺
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz