wtorek, 17 lipca 2018

Smakowita karkówka na gorąco i zimno


Moi synowie przypomnieli mi, że dawno nie robiłam mięsa.
Cóż było robić? Zrobiłam pyszną karkówkę,bo oczywiście mieli rację 😊.
Karkówka wyszła smakowita.
Część zjedliśmy jako danie obiadowe, a część była znakomitym dodatkiem do kanapek.

Potrzebujemy:

  • kg karkówki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 5 łyżek sosu ostrygowego
  • 2 łyżeczki musztardy


Składniki na marynatę mieszamy, wkładamy mięso, odstawiamy w chłodne miejsce na dobę.
Na drugi dzień przekręcamy całe mięso i znowu wstawiamy do lodówki na dobę.
Potem już tylko pieczemy około 1,5 godziny, najlepiej w rękawie. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz