Moi synowie przypomnieli mi, że dawno nie robiłam mięsa.
Cóż było robić? Zrobiłam pyszną karkówkę,bo oczywiście mieli rację 😊.
Karkówka wyszła smakowita.
Część zjedliśmy jako danie obiadowe, a część była znakomitym dodatkiem do kanapek.
Potrzebujemy:
- kg karkówki
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka papryki wędzonej
- ½ łyżeczki pieprzu
- 5 łyżek sosu ostrygowego
- 2 łyżeczki musztardy
Składniki na marynatę mieszamy, wkładamy mięso, odstawiamy w chłodne miejsce na dobę.
Na drugi dzień przekręcamy całe mięso i znowu wstawiamy do lodówki na dobę.
Potem już tylko pieczemy około 1,5 godziny, najlepiej w rękawie. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz