środa, 4 lipca 2018

Muffinki



Dziś tylko przypomnienie rewelacyjnych muffinek ze szpinakiem i miętą.
Piekłam je znowu i tym razem nakręciłam film.
Zobaczcie jak prosto je zrobić.
W filmie jest tylko inna kolejność dodawania składników.
Nie wpływa to jednak na smak czy jakość ciasteczek. Przepis tutaj

A składniki takie:

  • 1 jajko
  • 1/3 szklanki oleju
  • ½ szklanki mleka (jeśli za suche będzie ciasto należy dodać więcej mleka)
  • 30 dag liści szpinaku
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • sok z ½ cytryny
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki suszonej mięty
  • kawałki gorzkiej czekolady





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz