poniedziałek, 8 maja 2017

Pora na morszczuka


Hej!
Dziś polecam Wam rybę. Będzie to smaczny morszczuk niestety niedoceniany. A szkoda, bo jest delikatny, zwarty i przede wszystkim łatwy w obróbce.  
Potrzebujemy:

  • kg morszczuka
  • por (biała część)
  • 2 laski selera naciowego
  • serek mascarpone
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do ryb
  • bułka tarta
  • olej do smażenia



Kupione tusze myję pod bieżącą wodą i ściągam skórę. Najlepiej zrobić to gdy ryba jest jeszcze zamrożona. Układam na talerzu i przyprawiam do smaku. Po rozmrożeniu otaczam w bułce i smażę na oleju. Potem na tym samym oleju smażę pociętego pora i selera naciowego. Kiedy będą miękkie dokładam serka mascarpone. Jeśli sos zrobi się za gęsty należy podlać wodą i posolić. Na zakończenie układam usmażoną rybę i jeszcze około minuty razem smażę. Smacznego.




2 komentarze: