piątek, 5 maja 2017

Jak zrobiłam sos Tysiąca Wysp?


Hej!
Od jakiegoś czasu nosiłam się z zamiarem, aby zrobić sos Tysiąca Wysp. Sama nazwa już zachęca, żeby spróbować tego specjału, lecz tak się dziwnie składało, że ciągle odkładałam na później. Na później i na potem. Teraz kiedy już go zrobiłam, to szczerze żałuję, że tak późno. Sos jest pyszny, doskonały, wprost fantastyczny. Nadaje się do ryb i innych owoców morza, kanapek.
Potrzebujemy:

  • 5 łyżek majonezu
  • 3 łyżki keczupu
  • 1 łyżka octu winnego
  • ogórek konserwowy
  • trochę cukru
  • 1 mała cebulka
  • szczypta soli i pieprzu

Ogórka i cebulkę najpierw siekam, a potem mieszam z innymi składnikami i porządnie blenduję. Sos musi się dobrze napowietrzyć i pozbyć grudek. Doprawiam do smaku i gotowe. Smacznego.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz