Hej!
Od jakiegoś czasu nosiłam się z zamiarem, aby zrobić sos Tysiąca Wysp. Sama nazwa już zachęca, żeby spróbować tego specjału, lecz tak się dziwnie składało, że ciągle odkładałam na później. Na później i na potem. Teraz kiedy już go zrobiłam, to szczerze żałuję, że tak późno. Sos jest pyszny, doskonały, wprost fantastyczny. Nadaje się do ryb i innych owoców morza, kanapek.
Potrzebujemy:
- 5 łyżek majonezu
- 3 łyżki keczupu
- 1 łyżka octu winnego
- ogórek konserwowy
- trochę cukru
- 1 mała cebulka
- szczypta soli i pieprzu
Ogórka i cebulkę najpierw siekam, a potem mieszam z innymi składnikami i porządnie blenduję. Sos musi się dobrze napowietrzyć i pozbyć grudek. Doprawiam do smaku i gotowe. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz