niedziela, 26 lutego 2017

Druga odsłona farszu grzybnego


Hej!
Co zrobić gdy zostanie nam trochę farszu? Wyrzucać? Mrozić? Nie, nic z tych rzeczy.  Można zrobić smaczną przekąskę.  Dorabiamy tylko trochę ciasta i pieczemy.
Potrzeba będzie:

• 500 g mąki
• ¾ kostki masła lub margaryny
• ½ kostki drożdży
• 1,5 łyżeczki cukru
•1 łyżeczka soli
• ½ szklanki śmietany
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Jeśli będzie za gęste  dodajcie śmietany, jak za rzadkie wtedy mąki. Sami wyczujecie . Wkładamy do lodówki na 30 minut, a potem dzielimy ciasto na 2 części i rozwałkujemy. Na każdą kładziemy farsz, robimy rulon i kroimy na plastry.  Układamy na blaszce, smarujemy jajkiem i pieczemy na złoty kolor. Można jeść na ciepło i na zimno.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz