Dzisiejszy przepis na naleśniki jest niebanalny.
Trzeba je usmażyć, nafaszerować i jeszcze upiec.
Gotowe naleśniki są pyszne. Zróbcie je sobie, a na pewno nie pożałujecie.
- naleśniki
na farsz:
- 50 dag mięsa z łopatki wieprzowej
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- kmin rzymski
- 1 jajko
na polewę:
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
Naleśniki smażymy według swojego przepisu, ale dla niezdecydowanych przepis tutaj.
Mięso mieszamy z przyprawami, cebulką i jajkiem.
Na każdy naleśnik wykładamy porcję farszu, rozprowadzamy po nim równomiernie i zawijamy.
Układamy w naczyniu żaroodpornym, smarujemy po wierzchu sosem z jogurtu i majonezu.
Zawijamy folią aluminiową i zapiekamy przez 30 minut.
Potem zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze przez 15 minut.
Podajemy gorące, chociaż na zimno też są ok.
Wyśmienicie smakują z keczupem lub sosem słodko - kwaśnym. Smacznego.
OdpowiedzUsuńDobry pomysł na fajny obiad
Super obiad
OdpowiedzUsuń