poniedziałek, 20 maja 2019

Najlepsze Tiramisu


Deser Tiramisu, to chyba najbardziej znany przysmak na całym świecie.
Pyszny, kremowy i delikatnie słodki zadowoli najbardziej wybredne podniebienia.


Potrzebujemy:
  • 6 żółtek
  • 6 łyżek cukru
  • 1 łyżka likieru kawowego
  • 1 opakowanie podłużnych biszkoptów
  • rozpuszczona gorzka kawa
  • kakao



Kawę rozpuszczamy i odstawiamy do ostudzenia.
Żółtka ubijamy z cukrem na puszystą masę.
Potem dodajemy porcjami serek mascarpone, a na końcu likier.
Biszkopty moczymy w kawie i układamy w formie.
Na nie nakładamy połowę masy i znowu układamy biszkopty moczone w kawie.
Teraz wykładamy resztę masy i przykrywamy folią.
Odstawiamy do lodówki na około 4 godziny.
Przed podaniem posypujemy kakao.
Deser smakuje najlepiej na drugi dzień, kiedy smaki się połączą i zmiękną biszkopty. Smacznego.





2 komentarze:

  1. Ten deser zawsze będzie rozchwytywany!

    OdpowiedzUsuń
  2. TO tiramisu jest po prostu obłędne!
    Jest boskie w smaku!
    Generalnie nie przepadam za tym deserem, ale ten jest naprawdę fantastyczny. Aż szkoda, że fotki nie mogą oddać tego smaku :-)
    POLECAM!

    OdpowiedzUsuń