środa, 17 stycznia 2018

Zupa z kimichi


Hej!
Czy gotowaliście kiedyś zupę z kimichi? 

Polecam z całego serca, bo doznania smakowe są ciut inne od znanej zupy choćby kwaśnicy, a poza tym

jest szalenie rozgrzewająca. Gotujemy ją na kostce schabowej, tak jak każdą inną zupę.

Musimy tylko odpowiednio wcześniej przygotować sobie kimichi, które może sobie stać

w lodówce bardzo długo. (Przepis tutaj)

Potrzebujemy:

  • kość schabowa
  • 2 łyżki kimichi
  • 3 ziemniaki
  • ½ czerwonej cebuli
  • 1 łyżeczka kminku
  • trochę soli
  • szczypta pieprzu
  • 1 łyżeczka cukru


Zaczynamy od ugotowania kostki. Następnie wrzucamy do niej pokrojone w kosteczkę

ziemniaki oraz cebulę. Dokładamy jeszcze kminek i resztę przypraw.

Gotujemy do miękkości i na końcu wkładamy do zupy kimichi.

Gotujemy jeszcze przez moment i zupa jest już gotowa. Cukier dodajemy na końcu,

wtedy gdy już gotowa. Można też z niego zrezygnować. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz