niedziela, 7 stycznia 2018

Sernik z sokiem pomarańczowym


Hej!
Połączenie sera z pomarańczą daje niezły smakowy efekt.
Tym razem mamy sernik o smaku pomarańczy z odrobiną
dżemu z czarnej porzeczki (ale niekoniecznie).
Po prostu niebo .

Potrzebujemy:

  • wiaderko sera naturalnego
  • 5 jajek
  • 1/2 szklanki zagęszczonego soku z pomarańczy
  • zapach pomarańczowy
  • 1 szklanka cukru
  • 1 kostka masła roztopionego
  • 1 budyń waniliowy
  • herbatniki kakaowe


Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę.
Robimy to tak długo, aż będą bardzo jasne.
Dodajemy po troszku ser, a następnie resztę składników. 
Na końcu wlewamy sok i całość dobrze mieszamy.
Wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i
wylepionej herbatnikami o smaku kakaowym.
Pieczemy na zloty kolor około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego.


1 komentarz: