poniedziałek, 6 sierpnia 2018

Zapiekany Camembert z ziemniakami i boczkiem


Ziemniaczki w takim wydaniu z dodatkiem zapiekanego sera Camembert to strzał w dziesiątkę.
Są tak pyszne, że nikogo do nich nie trzeba namawiać.

Potrzebujemy:

  • ser Camembert
  • bułka pszenna
  • boczek wędzony w plasterkach
  • ziemniaki
  • sól
  • zioła prowansalskie



Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Odlewamy, solimy odrobiną soli, posypujemy ziołami prowansalskimi i każdy owijamy wędzonym boczkiem.
Układamy w formie do zapiekania.

Z bułki odcinamy czubek i wyjmujemy środek.
W pustą bułkę wkładamy ser camembert, przykrywamy wieczkiem bułki.
Owijamy folią aluminiową i zapiekamy przez 30 minut razem z ziemniakami.
Potem wyjmujemy i cieszymy się pysznym daniem. Smacznego.

1 komentarz: