Ziemniaczki w takim wydaniu z dodatkiem zapiekanego sera Camembert to strzał w dziesiątkę.
Są tak pyszne, że nikogo do nich nie trzeba namawiać.
Potrzebujemy:
- ser Camembert
- bułka pszenna
- boczek wędzony w plasterkach
- ziemniaki
- sól
- zioła prowansalskie
Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Odlewamy, solimy odrobiną soli, posypujemy ziołami prowansalskimi i każdy owijamy wędzonym boczkiem.
Układamy w formie do zapiekania.
Z bułki odcinamy czubek i wyjmujemy środek.
W pustą bułkę wkładamy ser camembert, przykrywamy wieczkiem bułki.
Owijamy folią aluminiową i zapiekamy przez 30 minut razem z ziemniakami.
Potem wyjmujemy i cieszymy się pysznym daniem. Smacznego.
Muszę sprubować
OdpowiedzUsuń