Teraz przepis na schab w orientalnym wydaniu.
Super proste i szybkie danie (liczone bez czasu moczenia schabu w mleku).
- 50 dag schabu
- 20 dag pieczarek
- 1 papryka
- 1 mała cebula
- 2 marchewki
- natka pietruszki
- mleko
- 2 łyżki serka mascarpone
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- sól
- pieprz
- olej
Mięso kroimy na paseczki i moczymy w mleku przez 2 godziny.
Potem odlewamy mleko i posypujemy solą i pieprzem.
Następnie obsypujemy mąką ziemniaczaną i smażymy na złoty kolor z każdej strony.
Usmażone mięso wyjmujemy z patelni i na tym samym tłuszczu smażymy po kolei marchewkę,
pieczarki, cebulę i paprykę (wszystko pokrojone w paseczki lub krążki).
Całość łączymy i na koniec dodajemy serek mascarpone i łyżeczkę sosu sojowego.
Mieszamy aż połączą się składniki. Na koniec posypujemy posiekaną natką.
Danie jest sycące, doskonale komponuje się z ciemnym ryżem lub makaronem ryżowym. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz