Hej!
Znowu jestem. Ponieważ tyle czasu się nie widzieliśmy, to postaram się więcej nawrzucać materiału.
Teraz zrobimy soczyste kotlety drobiowe w krakersowej panierce.
Potrzebujemy:
- 2 kurze piersi
- ostra papryczka
- ½ papryki czerwonej
- 1 cebula
- bułka tarta
- 1 jajko
- szczypior
- sól
- pieprz
- krakersy solone
- olej do smażenia
- suszony czosnek
Filet z piersi rozdrabniamy razem z cebulą w malakserze.
Do masy wrzucamy pokrojone na drobno warzywa i dodajemy 2 łyżki bułki tartej, jajko i przyprawy.
Wszystko mieszamy i formujemy kotleciki,
które obtaczamy w pokruszonych krakersach pomieszanych z bułką tartą.
Smażymy na oleju na złoty kolor. Smacznego.
Bardzo apetycznie i zapewne smaczne porywam przepis
OdpowiedzUsuń