poniedziałek, 30 kwietnia 2018

Kotleciki drobiowe w krakersowej panierce


Hej!
Znowu jestem. Ponieważ tyle czasu się nie widzieliśmy, to postaram się więcej nawrzucać materiału.
Teraz zrobimy soczyste kotlety drobiowe w krakersowej panierce.

Potrzebujemy:

  • 2 kurze piersi
  • ostra papryczka
  • ½ papryki czerwonej
  • 1 cebula
  • bułka tarta
  • 1 jajko
  • szczypior
  • sól
  • pieprz
  • krakersy solone
  • olej do smażenia
  • suszony czosnek




Filet z piersi rozdrabniamy razem z cebulą w malakserze.
Do masy wrzucamy pokrojone na drobno warzywa i dodajemy 2 łyżki bułki tartej, jajko i przyprawy. 
Wszystko mieszamy i formujemy kotleciki,
które obtaczamy w pokruszonych krakersach pomieszanych z bułką tartą.
Smażymy na oleju na złoty kolor. Smacznego.

1 komentarz: