Hej!
Czy gotowaliście kiedyś zupę z kimichi?
Polecam z całego serca, bo doznania smakowe są ciut inne od znanej zupy choćby kwaśnicy, a poza tym
jest szalenie rozgrzewająca. Gotujemy ją na kostce schabowej, tak jak każdą inną zupę.
Musimy tylko odpowiednio wcześniej przygotować sobie kimichi, które może sobie stać
Potrzebujemy:
- kość schabowa
- 2 łyżki kimichi
- 3 ziemniaki
- ½ czerwonej cebuli
- 1 łyżeczka kminku
- trochę soli
- szczypta pieprzu
- 1 łyżeczka cukru
Zaczynamy od ugotowania kostki. Następnie wrzucamy do niej pokrojone w kosteczkę
ziemniaki oraz cebulę. Dokładamy jeszcze kminek i resztę przypraw.
Gotujemy do miękkości i na końcu wkładamy do zupy kimichi.
Gotujemy jeszcze przez moment i zupa jest już gotowa. Cukier dodajemy na końcu,
wtedy gdy już gotowa. Można też z niego zrezygnować. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz