Hej!
Połączenie sera z pomarańczą daje niezły smakowy efekt.
Tym razem mamy sernik o smaku pomarańczy z odrobiną
dżemu z czarnej porzeczki (ale niekoniecznie).
Po prostu niebo ☺.
Potrzebujemy:
- wiaderko sera naturalnego
- 5 jajek
- 1/2 szklanki zagęszczonego soku z pomarańczy
- zapach pomarańczowy
- 1 szklanka cukru
- 1 kostka masła roztopionego
- 1 budyń waniliowy
- herbatniki kakaowe
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę.
Robimy to tak długo, aż będą bardzo jasne.
Dodajemy po troszku ser, a następnie resztę składników.
Na końcu wlewamy sok i całość dobrze mieszamy.
Wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i
wylepionej herbatnikami o smaku kakaowym.
Pieczemy na zloty kolor około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego.
Jak sernik to przepis zabieram ,napatrzeć się nie mogę
OdpowiedzUsuń