piątek, 18 sierpnia 2017

Mięso w marynacie z czarnej porzeczki


Hej!
Teraz czas na polędwiczkę. Prawdę mówiąc możecie tak przyrządzić również karkówkę, też będzie smaczna. A moja wersja jest w marynacie z czarnej porzeczki. Wyszło pysznie.

Potrzebujemy:

  • 1 polędwiczkę
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • 1 łyżki konfitury z czarnej porzeczki
  • 1 łyżka dowolnej musztardy
  • Trochę oliwy lub oleju
  • 1 czubata łyżka słodkiej papryki


Polędwiczkę myjemy i kroimy na dość grube plastry. Z podanych składników robimy marynatę i wkładamy do niej mięso. Będziemy mieli najpiękniejszy kolor marynaty jakikolwiek zrobiliśmy (przynajmniej mnie się podoba). Mieszamy i wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie wyjmujemy i możemy już grillować mięso. Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz