czwartek, 13 września 2018

Faszerowane pieczarki


Przepis na faszerowane pieczarki znalazłam w starym zeszycie z różnymi przepisami.
Grzyby tak przygotowane są doskonałą przekąska na domową imprezę.

Potrzebujemy:

  • pieczarki
  • 2 łyżki sera mascarpone
  • sól
  • pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ czerwonej cebuli
  • ser żółty
  • bułką tarta
  • oliwa



Pieczarki myjemy i odkrywamy trzonki.
Drobno je siekamy i mieszamy z pokrojonym czosnkiem, cebulą.
Dodajemy przyprawy i ser mascarpone.
Farszem napełniamy kapelusze pieczarek, obtaczamy w bułce tartej i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Jeszcze posypujemy startym serem i polewamy oliwą.
Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz