sobota, 12 stycznia 2019

Snikers na krakersach


Snikers na krakersach to szybsza odmiana tradycyjnego ciasta.
Odpada bowiem czas na przygotowanie kruchego ciasta.
Nie znaczy to jednak, że jest mało smaczne. Wręcz przeciwnie!

Potrzebujemy:

  • 2 opakowania krakersów solonych
  • 300 ml śmietany kremówki
  • 1 puszka masy krówkowej
  • 250 g serka mascarpone
  • orzechy ziemne



Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno
i dodajemy pod koniec serek mascarpone i 1 łyżkę kopiastą masy krówkowej.
Na dnie kwadratowej blaszki układamy warstwę krakersów, które smarujemy masą krówkową.
Na nią kładziemy warstwę krakersów i przekładamy masą śmietankową.
Zostawiamy sobie tylko 2 łyżki, aby przykryć nią ostatnią warstwę krakersów.
Całość posypujemy orzechami ziemnymi i zgniecionymi krakersami. Smacznego.


1 komentarz: