Snikers na krakersach to szybsza odmiana tradycyjnego ciasta.
Odpada bowiem czas na przygotowanie kruchego ciasta.
Nie znaczy to jednak, że jest mało smaczne. Wręcz przeciwnie!
Potrzebujemy:
- 2 opakowania krakersów solonych
- 300 ml śmietany kremówki
- 1 puszka masy krówkowej
- 250 g serka mascarpone
- orzechy ziemne
Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno
i dodajemy pod koniec serek mascarpone i 1 łyżkę kopiastą masy krówkowej.
Na dnie kwadratowej blaszki układamy warstwę krakersów, które smarujemy masą krówkową.
Na nią kładziemy warstwę krakersów i przekładamy masą śmietankową.
Zostawiamy sobie tylko 2 łyżki, aby przykryć nią ostatnią warstwę krakersów.
Całość posypujemy orzechami ziemnymi i zgniecionymi krakersami. Smacznego.
ciacho idealne:)
OdpowiedzUsuń