Jednak mój ma składnik, który czyni to innym od tych tradycyjnych.
Dodatek smażonej skórki pomarańczowej oraz soku z pomarańczy sprawia, że nasz blok ma inny smak.
Jeśli dodamy miód zamiast cukru, nasz blok nabierze zdrowszej wersji.
Potrzebujemy:
- 40 dag herbatników maślanych
- 2 tabliczki czekolady (mleczna i gorzka)
- sok z jednej pomarańczy
- 3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki miodu
- 5 łyżek mleka
- 20 dag masła
Masło i gorzką czekoladę rozpuszczamy.
Dodajemy skórkę pomarańczową, sok i miód i kakao.
Wszystko mieszamy do połączenia składników.
Następnie dodajemy pokruszone herbatniki.
Całość wykładamy do naczynia posmarowanego tłuszczem i dokładnie ugniatamy.
Polewamy rozpuszczoną czekoladą mleczną z dodatkiem mleka.
Bardzo pomysłowe to ciasto i pysznie smakuje zapewnie
OdpowiedzUsuń