Hej!
Ciasta z truskawkami są pyszne. Takie zdanie mają ci, którzy lubią ciasta z owocami. Jeśli zastosujemy bitą śmietanę zamiast ciężkiego kremu to nasze ciasto będzie na dodatek jeszcze lekkie. Tym razem kupiłam w sklepie gotowe ciasto półkruche i je właśnie wykorzystałam do mojego wypieku.
Potrzebujemy:
- ciasto półkruche (w rolce)
- opakowanie śmietany 36%
- ½ szklanki cukru pudru
- truskawki na cale ciasto
Ciastem wylepiamy formę do pieczenia i zapiekamy je w piekarniku, aż nabierze złotego koloru. Wyjmujemy i studzimy.
Potem ubijamy śmietanę z cukrem i wykładamy na upieczone ciasto.
Na wierzchu kładziemy pokrojone na połówki truskawki. Ciasto schładzamy około godziny jeśli wytrzymacie. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz