Dzisiejsza zupa super wpisuje się w jesienne dni. 
Słodycz gruszki i pietruszki doskonale się uzupełniają i dają nam niespotykane doznania smakowe. 
Potrzebujemy:
- 60 dag korzenia pietruszki
- 1 cebula
- 3 gruszki
- 1 łyżka masła klarownego
- 100 ml białego wina
- ½ l wywaru rosołowego
- sól
- 1 łyżka soku z cytryny
- ser pleśniowy
- parzone migdały
Pietruszkę obieramy, kroimy na plastry i podsmażamy na maśle. 
Następnie wrzucamy posiekaną cebulkę, podsmażamy i zalewamy winem. 
Chwilę gotujemy i dorzucamy pociętą gruszkę oraz przygotowany bulion. 
Wszystko gotujemy do miękkości, dodajemy ser pleśniowy i miksujemy. 
Dodajemy sól i sok z cytryny. 
Na talerzu dekorujemy posiekanymi migdałami. Smacznego. 
 
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz