poniedziałek, 15 października 2018

Ciemna rolada z serem


Tym razem przedstawiam Wam znakomity przepis na ciemną roladę.
Ciasto udaje się za każdym razem. Wiem, bo sprawdziłam

Potrzebujemy:

  • 4 jajka
  • 70 dag białego sera (najlepiej z wiaderka )
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao
  • zapach waniliowy
  • 4 łyżki mąki



Zaczynamy od przygotowania masy serowej czyli łączymy ze sobą ser, jajko, trochę cukru i zapach waniliowy.
Teraz miksujemy jajka z cukrem na puszystą masę.
Dodajemy proszek do pieczenia i przesiane kakao.
Następnie przesiewamy mąkę i delikatnie mieszamy.
Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Wylewamy najpierw masę serową, a na nią ciemne ciasto. 
Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Upieczone ciasto zdejmujemy na papier do pieczenia, odwracamy i zdejmujemy papier.
Zwijamy ciasto w rulon i odstawiamy do wystudzenia.
Potem tylko posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.
P.S. Polecam film ☺

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz