Deser Tiramisu, to chyba najbardziej znany przysmak na całym świecie. 
Pyszny, kremowy i delikatnie słodki zadowoli najbardziej wybredne podniebienia.
Potrzebujemy:
- 6 żółtek
 - 6 łyżek cukru
 - 1 łyżka likieru kawowego
 - 1 opakowanie podłużnych biszkoptów
 - rozpuszczona gorzka kawa
 - kakao
 
Kawę rozpuszczamy i odstawiamy do ostudzenia. 
Żółtka ubijamy z cukrem na puszystą masę. 
Potem dodajemy porcjami serek mascarpone, a na końcu likier.
Biszkopty moczymy w kawie i układamy w formie. 
Na nie nakładamy połowę masy i znowu układamy biszkopty moczone w kawie. 
Teraz wykładamy resztę masy i przykrywamy folią. 
Odstawiamy do lodówki na około 4 godziny. 
Przed podaniem posypujemy kakao. 
Deser smakuje najlepiej na drugi dzień, kiedy smaki się połączą i zmiękną biszkopty. Smacznego. 
Ten deser zawsze będzie rozchwytywany!
OdpowiedzUsuńTO tiramisu jest po prostu obłędne!
OdpowiedzUsuńJest boskie w smaku!
Generalnie nie przepadam za tym deserem, ale ten jest naprawdę fantastyczny. Aż szkoda, że fotki nie mogą oddać tego smaku :-)
POLECAM!