czwartek, 9 listopada 2017

Chrupiące kotlety


Hej!
Na chrupiące kotlety mam bardzo prosty sposób, a dodatek gałązek rozmarynu sprawia, że mają jeszcze piękny zapach.

Potrzebujemy:

  • 2 piersi kurze
  • jajko
  • mąka ziemniaczana
  • pokruszone płatki kukurydziane
  • olej i masło do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • gałązki rozmarynu

Mięso myjemy i kroimy na kotlety. Każdy przyprawiamy solą i pieprzem, a potem otaczamy w mące ziemniaczanej, dalej w jajku, a następnie w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Na patelni rozgrzewamy olej oraz masło i kładziemy kotlety. Razem z nimi kładziemy gałązki rozmarynu i smażymy kotlety na złoty kolor. Gałązki usmażone są bardzo smaczne i można je sobie schrupać.
Smacznego. 



1 komentarz: