Wiosna to czas pełen nowalijek.
Z chęcią po nie sięgamy by wzbogacić nasz jadłospis.
Dzisiaj sobie ugotujmy zupę.
Będzie ona lekka, świeża i... zaskakująca.
Jeśli macie świeże rzodkiewki to z powodzeniem sobie je wykorzystacie.
Zupa smakiem przypomina botwinkę więc jest ok 😉.
- sporo zielonych części rzodkiewki
- szczypior
- kostka schabowa
- 1 marchewka
- kilka ziemniaków
- sól
- pieprz
- jogurt naturalny
Kostkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
Kiedy mięso będzie odchodziło od kości wrzucamy posiekane warzywa.
Po ugotowaniu ziemniaków wrzucamy posiekane listki rzodkiewki i gotujemy jeszcze 5 minut.
Zupę możemy zabielić jogurtem w garnku lub podawać na talerzu z jogurtowym kleksem. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz