Ciasto Brownie jest wyjątkowo smaczne.
Z tego przepisu możesz upiec ciasto i delektować się bez wyrzutów sumienia w trosce o swoją sylwetkę.
Jest bardzo smaczne, po upieczeniu ma konsystencję pianki, a potem przybiera postać klasycznego Brownie.
- 2 puszki czerwonej fasoli
- 3 łyżki kakao
- 1 banan
- 3 łyżki oleju
- 4 łyżki miodu
- szczypta soli
- ulubione orzechy
- rodzynki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 jajka
- 2 łyżki semoliny
na polewę:
- 1/4 kostki masła
- 2 łyżki mleka
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki cukru (zagotować i polać ciasto)
Fasolę wyjmujemy z puszek i przelewamy zimną wodą.
Zostawiamy do odcieknięcia.
Następnie wszystkie składniki (bez bakalii) wykładamy do blendera
i miksujemy do bardzo dobrego połączenia się składników.
Kiedy mamy już gładką masę, wrzucamy nasze bakalie, dokładnie mieszamy
i wylewamy wszystko do tradycyjnej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu polewamy czekoladą. Smacznego.
robiłam już takie ciasto ale było za słodkie to jest napewno pyszne pozdrawiam zapraszam na blog
OdpowiedzUsuń