niedziela, 3 listopada 2019

Fit Brownie


Ciasto Brownie jest wyjątkowo smaczne.
Z tego przepisu możesz upiec ciasto i delektować się bez wyrzutów sumienia w trosce o swoją sylwetkę.
Jest bardzo smaczne, po upieczeniu ma konsystencję pianki, a potem przybiera postać klasycznego Brownie.




Potrzebujemy: 
  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 3 łyżki kakao
  • 1 banan
  • 3 łyżki oleju
  • 4 łyżki miodu 
  • szczypta soli
  • ulubione orzechy
  • rodzynki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
  • 4 jajka
  • 2 łyżki semoliny



na polewę: 
  • 1/4 kostki masła 
  • 2 łyżki mleka
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki cukru (zagotować i polać ciasto)


Fasolę wyjmujemy z puszek i przelewamy zimną wodą. 
Zostawiamy do odcieknięcia.
Następnie wszystkie składniki (bez bakalii) wykładamy do blendera
i miksujemy do bardzo dobrego połączenia się składników.
Kiedy mamy już gładką masę, wrzucamy nasze bakalie, dokładnie mieszamy
i wylewamy wszystko do tradycyjnej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu polewamy czekoladą. Smacznego.


1 komentarz:

  1. robiłam już takie ciasto ale było za słodkie to jest napewno pyszne pozdrawiam zapraszam na blog

    OdpowiedzUsuń