środa, 22 lutego 2017

Chleb z ziaren na miodzie



Hej!
Postanowiłam, że dziś powiem Wam ,w jaki sposób robię chleb ziarnisty. Smakuje jak musli i jest bardzo smaczny.
Do zrobienia tego wyjątkowo smacznego chleba potrzeba:


• 20 dag migdałów
• 20 dag ziaren słonecznika
• 20 dag siemienia lnianego
• 20 dag pestek dyni
• 20 dag orzechów włoskich
• 10 dag płatków owsianych
• ½ łyżeczki soli
• 4 jajka
• 2 łyżki miodu naturalnego
Całość mielimy w blenderze na grubą sieczkę. Chodzi o to by były też grubsze kawałki. Dodajemy miód i jajka i mieszamy. Następnie trzeba włożyć do keksówki i piec 45- 50 minut. Z krojeniem należy poczekać, aż chleb całkowicie wystygnie.


Jest znakomity i ma tylko jedną wadę. Szybko znika 😉.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz