wtorek, 3 kwietnia 2018

Zapiekana biała kiełbasa


Hej!
Białą kiełbasę najczęściej spożywamy w czasie Wielkanocy.
Dziś podaję przepis na zapiekaną w cebuli i jabłkach z lubczykiem.

Potrzebujemy:

  • kilka białych kiełbasek
  • 2 cebule
  • 2 jabłka
  • lubczyk
  • sól
  • odrobina wina półsłodkiego
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka miodu



Cebule kroimy w plasterki, jabłka obieramy i dzielimy na mniejsze części.
Dodajemy musztardę, miód, lubczyk, sól i wino i mieszamy.
Wkładamy do naczynia żaroodpornego.
Kiełbasę nacinamy, smarujemy musztardą, układamy na przygotowanej cebuli i
zapiekamy 30 minut pod przykryciem i 10 bez pokrywki. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz